Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. Wij raden aan om over te stappen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!*

Gratis verzending!

Kosteloos retourneren binnen 30 dagen

Maat & Advies

Makkelijke stappen voor het kiezen van de juiste maat

Weet je nog niet welke maat of maten wanddecoraties je wilt bestellen?

Krijg snel advies over de maten en plaatsing van de wanddecoraties aan de muur

Lees de onderstaande richtlijnen en volg eventueel het extra stappenplan om snel tot de juiste maat wanddecoratie(s) te komen. Bekijk ook een aantal voorbeelden met verschillende maten en lees handige tips & tricks om de maat exact te bepalen.

Twijfel je tussen twee maten? Ga voor groter!

Als je alleen tussen twee maten twijfelt, dan adviseren wij doorgaans altijd een grotere maat. De meeste wanddecoraties worden teruggestuurd omdat ze te klein zijn gekocht. Dit komt omdat een wanddecoratie in werkelijkheid altijd wat kleiner oogt, door onder andere de grootte van de ruimte en de meubels. Grote objecten, zoals meubels, zorgen er namelijk voor dat decoraties aan de muur vaak optisch kleiner gaan ogen. Hierdoor kan een wanddecoratie sneller in het ‘niet’ vallen. Ook is het meestal mooier om juist een iets groter statement te maken. Een grotere wanddecoratie zorgt vaak voor een mooier effect, terwijl een te kleinere wanddecoratie helemaal weg kan vallen in het interieur. Ga daarom bij twijfel voor een maat groter!

Maten populaire combinaties wandcirkels

Ga je voor meerdere wanddecoraties? Wij hebben diverse combinaties die vaak gekocht worden en die wij meestal kunnen adviseren. Voor drie wandcirkels bij elkaar zijn de meest verkochte verhoudingen: 100 cm, 80 cm en 60 cm. Ga je voor twee wandcirkels? Dan is de combinatie 100 cm en 80 cm erg populair. Bij een collage is het juist mooi om de verschillen onderling niet te groot te maken. Zo behoud je de balans en overstemt het grotere werk niet het kleinere werk. Als je voor één wanddecoratie kiest en twijfelt tussen twee maten, dan raden wij, zoals eerder aangegeven, doorgaans een maat groter aan. Ga hier weer terug naar de webshop als je nu al een keuze hebt gemaakt of scroll verder naar beneden voor het stappenplan.

Ø 100 cm, Ø 80 cm en Ø 60 cm

Ø 100 cm en Ø 60 cm

2 x Ø 80 cm

2 x Ø 60 cm en 100 x 150 cm

Ø 100 cm

Ø 120 cm

80 x 120 cm

Stappenplan

De maat van de wanddecoratie exact bepalen

Twijfel je nog steeds over de maat? Volg dan het onderstaande stappenplan om de maat verder exact te bepalen. De onderstaande stappen kan je zien als richtlijnen, voor zowel wandcirkels als rechthoekige wanddecoraties. Dit advies geven wij gemiddeld voor de meeste ruimtes. Als je echter een eigen creatieve invulling hebt, dan ben je zeker niet verplicht om deze stappen aan te houden.

Stap 1

Meet de hoogte en breedte van de muur. Heb je een lange muur met meerdere decoraties of objecten, zoals een spiegel of televisie? Meet dan tot aan deze objecten.


Stap 2

Als je één wanddecoratie ophangt kan je minimaal 15 tot 20 cm ruimte rondom de wanddecoratie aanhouden, zodat deze vrij genoeg hangt. Dus 15 cm tot aan de andere muren, objecten of het meubelstuk (televisie, tafel, bank of kast).


Stap 3

Als je bijvoorbeeld in de breedte 150 cm ruimte en in de hoogte 200 cm ruimte hebt, met de leuning van je bank tot 65 cm hoogte. Dan past doorgaans een wandcirkel van 120 cm, op basis van minimaal 15 cm rondom (zijkanten) de ruimte van de wanddecoratie. Heb je in de breedte 145 cm ruimte op de muur? Dan kan ook een 120 cm heel goed staan. Ga namelijk bij twijfel voor een maatje groter.


Stap 4

Wil je meerdere wanddecoraties of wandcirkels bij elkaar ophangen? Houd dan ook ongeveer 15 tot 20 cm rondom de combinatie/collage aan en behoud ongeveer 5 cm ruimte tussen de wanddecoraties. Op deze manier hangen ze mooi in balans, zonder te veel of te weinig tussenruimte.


Stap 5

Hang je de wanddecoratie(s) boven een bank of eettafel? Meet de ruimte tussen het plafond en het meubelstuk (tafel of bank). Houd hiervan het midden aan voor het ophangen van (het midden) van de wanddecoratie of de collage.


Stap 6

Heb je extra hoge plafonds? Hang dan de wanddecoratie ongeveer 15 tot 20 cm boven het meubelstuk. Het is namelijk niet mooi om de wanddecoratie te hoog te hangen, zeker niet meer richting het plafond dan richting het meubelstuk.

Tips & tricks maat bepalen wanddecoraties

Als je nog vooral aan het oriënteren bent over de wanddecoraties die je wilt ophangen, dan kunnen de volgende tips & tricks helpen bij het maken van een keuze. Laat je onder meer extra inspireren via magazines, Pinterest of woonprogramma’s. Kijk goed hoe bepaalde combinaties worden opgehangen en voor welke sfeer je gaat. Een collage past bijvoorbeeld goed bij een Scandinavisch of modern interieur. Terwijl je in een minimalistisch of klassiek interieur misschien juist het beste een groter statement kan maken met één groot werk. Ook helpt het om met papier (krant) of karton, cirkels of rechthoeken op maat uit te knippen en deze tegen de wand te houden. Zo kan je het direct visualiseren!

Wil je graag toch persoonlijk advies voor de maatbepaling van de wanddecoraties? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je dan graag zo snel mogelijk verder.


Bijzondere  EIGENSCHAPPEN

Alle wanddecoraties geleverd binnen 24 uur*

Unieke visuele vormgeving

Gemaakt van prachtig premium materiaal

Chique matte afwerking

Kosteloos ruilen of retourneren binnen 30 dagen