Ce site Web a des limites de navigation. Il est recommandé d'utiliser un navigateur comme Edge, Chrome, Safari ou Firefox.

Voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!*

Gratis verzending!

Kosteloos retourneren binnen 30 dagen

Woonstijl Landelijk industrieel

Hoe combineer ik deze twee stijlen?

Wanddecoratie voor de woonkamer én styling met accessoires

Droom je van landelijk wonen, maar heb je ook een voorliefde voor een industriële stijl?

Gelukkig kan je deze twee stijlen juist heel mooi combineren. Beide woonstijlen zijn erg populair en hebben hun eigen kenmerken. Landelijk is bijvoorbeeld warm en gezellig. Industrieel is juist authentiek en stoer. Ondanks dat de stijlen veel verschillen, passen ze juist op veel kenmerken ook goed bij elkaar. Wil je meer weten over deze spannende combinatie? Doe hier inspiratie op over landelijk en industrieel wonen en lees hoe je deze stijl perfect in je interieur brengt met de juist wanddecoraties en woonaccessoires.

Landelijke woonstijl kenmerken

De landelijke stijl is een warme en gezellige stijl. Het is ruimtelijk en licht met veel natuurlijke lichtinval. Daarnaast wordt er in de kleurencombinatie veel gebruikt gemaakt van diverse aardetinten en neutrale tinten zoals wit, grijs, taupe en bruin. In deze woonstijl zie je veel zachte elementen, zoals stoffen lampenkappen, sierlijke kussens, linnen gordijnen, imitatiebont en een schapenvacht. Ook zie je vaak verweerde materialen of juist gedetailleerde afwerkingen. Denk aan hout gedraaide stoelpoten, oude plafondbalken, brocante accessoires of een oude schouw met versieringen. Ook wordt er ingericht met grote objecten, zoals een buffetkast met servies, flinke steigerhouten tafel en grote spiegels. Het kan het gevoel geven alsof je op het platteland in een boerderij woont.


SCHILDERIJEN WORDEN OOK WEL LOS TEGEN DE MUUR GEPLAATST, OP EEN HOUTEN PLANK OF ALS EEN COLLAGE AAN DE MUUR.


Industriële woonstijl kenmerken

De industriële stijl, ook wel soms gezien als de loft stijl, heeft een stoere en authentieke sfeer. De basiskleuren in deze sfeer bestaan vooral uit een meer donker kleurenpalet, zoals zwart, bruintinten en grijstinten. Soms wordt er ook een combinatie gemaakt met een diepe accentkeur, zoals donkergroen of blauw. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van onbewerkte materialen zoals beton, hout, staal, leer en zelfs touw. Het interieur heeft daarnaast vaak strakke en duidelijke lijnen. Ook is een ‘brick wall’, een onbewerkte bakstenen muur, een droom voor iedere industriële liefhebber. Woonaccessoires hebben neutrale kleuren of zijn van stevige of verweerde materialen en staan meestal in een stellingkast. Schilderijen worden ook wel los tegen de muur geplaatst, op een houten plank of als een collage aan de muur. Het is een overzichtelijke, spannende en geleefde sfeer.

De perfecte stijl-match

Naast de tegenstellingen in beide stijlen zijn er juist ook veel mooie overeenkomsten te vinden. Zowel industrieel als landelijk hebben in de basis een ruimtelijke opstelling met veel overzicht en lichtinval. Het kleurgebruik ligt niet ver uit elkaar met de neutrale, grijs- en bruintinten. Ook zijn er overeenkomsten in het materiaal gebruik, zoals in het hout, textiel en robuuste of verweerde elementen. In beide stijlen worden er grotere statements gemaakt met meubels en woonaccessoires, zoals grote tafellampen, spiegels, tafels of kasten. Industrieel en landelijk zijn sferen waarin geleefd mag worden en waar authenticiteit een belangrijke rol speelt.

Maak de basis landelijk industrieel

Om je interieur de échte sfeer te geven van een landelijk en industrieel interieur, dan is het goed om bij de basis te beginnen. Maak deze stoer, maar voer het niet volledig door zoals een industrieel interieur. Kies bijvoorbeeld voor een lichthouten vloer of betonvloer, witte muren, zwarte elementen en een accentmuur. Een houten schuifdeur of loftdeur brengen beide werelden samen. Deze zogeheten ‘barndoor’ zie je weer terug in boerderijen, maar heeft ook een mooie industriële uitstraling. Ook een grote steigerhouten tafel met stalen poten en een verweerde boerderijlamp, passen perfect in beide principes.

Style af met wanddecoraties en accessoires

Creëer gezelligheid in de woonruimte met landelijke woondecoraties, zoals een lichte stoffen bank met veel sierkussens, een schapenvacht, kandelaars, en een stellingskast met landelijk servies. Aan de muur kan je een prachtige collage maken van wandcirkels met oude meesters, zoals het Het melkmeisje, een bloemstilleven of een Hollands landschap. Maar je kan ook kiezen voor imposante vastgelegde dieren zoals de Schotse Hooglander of een ram. Kies ook voor leuke bijpassende kussens met een landelijk thema of juist een stoere uitstraling in overeenstemmende kleuren, om zo een eenheid te creëren tussen de bank en de muren. Ben je al geïnspireerd geraakt? Ga naar onze collecties en geef jouw interieur een metamorfose!

Ook gezien bij